Refraktometr na měření cukru v kvasu - medovina
Refraktometrem měříme průměrné množství cukru v kvasu.
Refraktometr i kvas, který se bude měřit, by měl mít teplotu */- 20°C. Při používání přístroje jej držte v horizontální poloze. Zvedněte průhledné víčko a umístěte na modrý povrch hranolu tak, aby byl celý pokrytý kvasem. Nezapomeňte promíchat nádobu s kvasem předtím, než odeberete vzorek, aby hodnota nebyla chybná. Vzorek přefiltrujte například přes filtrační papír, aby nečistoty nezkreslovaly naměřenou hodnotu. Při aplikaci kvasu nepoužívejte ostré předměty, můžete tak poškrábat hranol. Ihned sklopte víčko a nyní můžete změřit hodnotu, tam kde přímka protíná stupnici mezi tmavou a světlou částí v zorném poli. Na stupnici přečtete obsah cukru v kvasu. Po změření hodnoty ihned očistěte hranol a víčko hranolu vlažnou vodou.
Refraktometr na kvas
- Přesnost ±0,2%- 0-32% – obsah vody ve vodných roztocích
- 1 stupeň Brix = 1 g cukru ve 100 g vody a představuje koncentraci roztoku v procentech hmotnosti
- Přesnost ±0,2%
- Refraktometr má systém ATC – automatickou teplotní kompenzaci.
Set obsahuje:
- ruční refraktometr
- návod
- šroubováček
- pipetu
- čistící hadřík
- pevný kufříkový obal
Mohlo by vás také zajímat